Wouter Burggraaf

Eigenaar/directeur Burggraaf & Partners, Bestuurslid EHEDG en Ambassadeur Safe Food Factory

Wouter Burggraaf

Eigenaar/directeur Burggraaf & Partners, Bestuurslid EHEDG en Ambassadeur Safe Food Factory

Biografie

Na zijn studie Chemische Technologie aan de Universiteit Twente (1983) is de heer Burggraaf werkzaam geweest bij Unilever Research & Engineering als projectmanager – unit operations Food & Drinks. Hij was betrokken bij het bouwen en testen van de eerste fabrieken volgens hygiënische ontwerpprincipes. Veel van deze principes zijn terug te vinden in de EHEDG richtlijnen die later geschreven werden.

Daarna werd hij plant manager bij Hertog IJs en bouwde de nieuwe fabriek, de eerste in Nederland die een kwaliteits- en milieusysteem had voordat dat verplicht werd.

Later werkte hij als technisch directeur, en uiteindelijk als algemeen directeur, van Harimex, een bedrijf dat slachthuisbloed verwerkt. Hij heeft voor slachthuizen in West-Europa een systeem opgezet voor hygiënisch bloedvangen.

Naast de laatste twee functies, en sinds 2004 full-time, werkt hij als (internationale) trainer van Hygienic Design en adviseur voor zowel de fabrikanten van apparatuur als voor de voedingsmiddelen-, veevoer- en farmaceutische bedrijven. Sinds 1993 heeft hij meer dan 3.500 engineers uit bijna alle gebieden van apparatuur en processing opgeleid.

Burggraaf & Partners heeft momenteel drie werknemers. Het bureau voert quickscans van bestaande productie-eenheden uit, bv. wanneer verontreinigingen optreden zonder duidelijke redenen. Burggraaf & Partners beoordeelt ook ontwerpen, van zowel nieuwe apparatuur als van volledige lijnen, met betrekking tot hygiënisch ontwerp, microbiologische veiligheid en reinigbaarheid.

De heer Burggraaf is bevoegd trainer van EHEDG.

Sessies van Wouter Burggraaf