Thies Dols

DSM Food Specialties

Thies Dols

DSM Food Specialties

Biografie

Thies Dols heeft een opleiding genoten als apotheker, maar werkt inmiddels ruim 25 jaar in leidinggevende en adviserende rollen op het gebied van kwaliteitszorg, ‘regulatory’, ‘supply chain’ en project management in de cosmetische, farmaceutische en (‘functional’) voedingsindustrie. Eerst heeft hij gewerkt voor SmithKline Beecham in NL en UK, daarna voor McNeil Nutritionals (Johnson & Johnson) in UK en CH. Sinds 2010 werkt Dols bij DSM Food Specialities, eerst als Business Unit QA manager Savory en nu als Global Food Safety & GMP Manager voor de Business Group. Daarbij adviseert en ondersteunt hij alle units met betrekking tot alle aspecten van voedselveiligheid: vanaf het oppakken en implementeren van nieuwe wetgevingen en standaarden tot het vertalen naar DFS-beleid, Business Group audits van de fabrieken en het sturen van het ‘2nd party auditing program’. Momenteel werkt hij aan de integratie van FSMA en de implementatie van de gekozen voedselveiligheid ‘cloud solution’ op lokaal fabrieksniveau, alsmede op het niveau van de Business Units en centraal BG niveau.

Sessies van Thies Dols