Hein van Lieverloo

HAS Hogeschool

Hein van Lieverloo

HAS Hogeschool

Biografie

Hein van Lieverloo is als docent Statistiek en Microbiologie verbonden aan de opleiding ‘Voedingsmiddelentechnologie’ van de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch.
Verder is hij microbioloog, onafhankelijk wetenschapper en adviseur. Na onderzoek en advies voor de drinkwaterindustrie (KWR Watercycle Research Institute, 1989-2006) en de voedingsmiddelenindustrie (NIZO food research, 2006-2008) koos hij er voor om als zelfstandige in meerdere bedrijfstakken te werken. Heden ten dage ontwikkelt Van Lieverloo systematieken voor risicobeoordeling en -management voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en drinkwatervoorziening. Zijn specialisatie is kwantitatief risicomanagement, analyse en beheersing van onzekerheid en variabiliteit. Voor dit vak, waarbij veel statistiek komt kijken, werkt hij als ‘senior onderzoeker Food Safety’ nauw samen met strategische partners in Nederland en de VS.

Sessies van Hein van Lieverloo